Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

« ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 20.12.2015 »     Την  Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015,  πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» στο Αίγιο, εορταστική εκδήλωση, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκης.
     Στην εορταστική μουσική εκδήλωση έλαβαν μέρος η γυναικεία χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής  υπό τον Καθηγητή κ. Βασίλειο Μπίκο, η οποία απέδωσε μελωδικότατα εκκλησιαστικούς Βυζαντινούς ύμνους των Χριστουγέννων και η χορωδία  του τμήματος της Παραδοσιακής Μουσικής υπό τον Καθηγητή κ. Σάκη Παπαδημητρίου, η οποία με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, τα οποία έπαιξαν οι μαθητές του τμήματος αυτού, απέδωσε παραδοσιακά κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι δύο χορωδίες και η ορχήστρα χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους ακροατές. Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς. Στο τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεχάρη εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου τις δύο χορωδίες και ευχαρίστησε Καθηγητές και μαθητές για τις σημαντικές και φιλότιμες  προσπάθειές τους, οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την συνεχή πρόοδο της Σχολής. 
     Μετά το πέρας της εκδηλώσεως δόθηκαν στους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως τα πιστοποιητικά παρακολουθήσεως του σεμιναρίου «Η Ποιμαντική των πενθούντων» το οποίο η Ιερά Μητρόπολη οργάνωσε   σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

www.kalavrytanews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου