Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

« Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ” ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, 26.12.2014 »





     Στις 26 Δεκεμβρίου 2014, σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επισκέφθηκαν τον Οίκο Ευγηρίας «Ο Άγιος Χαράλαμπος», προκειμένου να ψάλλουν κάλαντα στους ηλικιωμένους τροφίμους του ιδρύματος.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

« Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ, 24.12.2014 »



     Κατά τη σημερινή ημέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, προκειμένου να του ψάλλουν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

« ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ, 23.12.2014 »

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, κ. ΓΙΩΤΑ ΝΤΟΥΚΑ
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
"Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ", ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ
"Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ", ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ
"Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ", ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
     Στις 23 Δεκεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη εορτή, στο αμφιθέατρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σταφιδαλώνων Αιγίου.
     Οι μαθητές του Σχολείου τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, καθώς επίσης έπαιξαν και θεατρικά σκετς. Η εορτή στέφθηκε με επιτυχία. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη.
     Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στην δραστήρια διευθύντρια του Σχολείου, κυρία Γιώτα Ντούκα, όσο και στους δασκάλους. Επίσης άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι μαθητές, που έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί αυτή η εορτή.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

« ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΩΤΗΡΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ “ΠΟΛΥΕΔΡΟ”, ΑΠΟ 27.11 – 17.12.2014 »

Από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, η 3η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Σωτηρχόπουλου στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο», στην Πάτρα. Εκτέθηκαν περισσότερα από σαράντα έργα, λάδια και ακουαρέλες. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων που παρουσιάσθηκαν είναι δουλειά των τελευταίων τριών χρόνων, πορτρέτα, φιγούρες, τοπία και πολλές όψεις της Πάτρας.
Ο Βασίλης Σωτηρχόπουλος γεννήθηκε στην Αντίς-Αμπέμπα της Αιθιοπίας, όπου οι γονείς του δάσκαλοι στο κοινοτικό σχολείο της παροικίας, ίδρυσαν εκεί μετά ιδιωτικό σχολείο. Από το 1936 είναι πια Πατρινός. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1960 ως εκπαιδευτικός-φιλόλογος συμμετείχε στα Εκπαιδευτήρια Σωτηρχόπουλου και από το 1968 διευθύνει τα ομώνυμα εκπαιδευτήρια.
Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε από τους Πρέσσα και Ψαρρό, που ήταν καθηγητές καλλιτεχνικών στο σχολείο. Στην διάρκεια των σπουδών του στην Αθήνα διδάχθηκε σχέδιο στο εργαστήριο του Σαραφιανού (1954). Αργότερα συνέχισε στο εργαστήριο του Θόδωρου Δρόσου, σχέδιο και χρώμα.
Παράλληλα με τις καθημερινές του υποχρεώσεις συνέχισε την ενασχόλησή του με την ζωγραφική. Στην Πάτρα, η συχνή φιλική του παρέα με τους Σπύρο Σώκαρη και Γιώργο Οικονόμου, όσο ζούσαν, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια συντροφιά με τη ζωγραφική.